Rijn en Schiekade 114 Leiden

Vraagprijs: € 649.000,- k.k.

‘BUITEN (GEWOON MOOI) WONEN IN LEIDEN’

De titel zegt eigenlijk al genoeg! Voelen alsof je in het ‘buitengebied’ woont maar op nog geen 3 minuten lopen bevindt u zich in de binnenstad van Leiden. Op een heerlijk rustig gelegen plek – aan de geliefde Rijn & Schiekade – bevindt zich deze ruime, uitgebouwde eengezinswoning met voortuin en waanzinnig leuk gelegen royale achtertuin op het westen. Direct grenzend aan de achtertuin bevindt zich een ‘watertje’ dat uitmondt in een in 2017 nieuw gecreëerde ecologische zone (zie de foto’s). Het was zelfs voor ons één grote verrassing. Volop natuur in én grenzend aan de achtertuin!

Dit stoere woonhuis heeft in de afgelopen decennia diverse vernieuwingen ondergaan. Daar bij moet u denken aan een stijlvolle, vernieuwde keuken en badkamer. Maar dat niet alleen het dak is ook nog eens geheel vernieuwd in 2013 en het buitenschilderwerk is 2 jaar geleden nog geheel uitgevoerd. Mocht u verbouwen nu echt heel leuk vinden en wilt u ook nog eens meer woonruimte? Dan bestaat er zelfs de mogelijkheid om een volledige 2e etage op dit woonhuis te (laten) bouwen. De buren op nummer 112 zijn u al voorgegaan. Indien u hiervoor kiest, kunt u nagenoeg 50m² extra woonruimte creëren!

Benieuwd naar hoe het er nu uitziet of naar de mogelijkheden? Bekijk alvast voor een goede 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto’s, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour, de professionele film op Funda (of Youtube). Indien u nu gelijk al door het huis wilt lopen, kunt u via een indrukwekkende 3D tool van Matterport op Funda direct dit prachtige woonhuis bezichtigen. Veel kijkplezier!

Waarom dan nu verkopen?
De verkopers hebben hun oog laten vallen op een vergelijkbaar karakteristiek woonhuis net buiten Leiden. Voor hun een unieke kans. Er is een tijd van komen… Voor u is dit nu een prachtige kans om te gaan genieten van deze superplek.

We nemen u mee aan de hand door het huis.
Voordat we naar binnen gaan, wijzen wij u er nog graag even op hoe leuk de woning aan de voorzijde gelegen is. Vroeger liep voor de woning een breder kanaal. Dit kanaal (het Rijn en Schiekanaal) stond in directe verbinding met de Trekvliet en was een doorvoer langs de stad naar de Oude Rijn. In de jaren 70 werd dit kanaal gedempt omdat er een randweg moest komen die de bereikbaarheid van de stad moest vergroten. Gelukkig heeft dit plan het niet helemaal gered en werd het plan jaren later teruggedraaid. Het kanaal kwam niet helemaal terug maar de doorvaart naar de Oude Rijn en de Trekvliet en de Vliet wel. Hierdoor bestaat er dus voor u de mogelijkheid om met de juiste vergunning van de gemeente Leiden een bootje/ sloep recht voor uw huis aan te meren. Diverse buurtgenoten zijn u al voorgegaan.

Via de ruime en verzorgde voortuin – waar u met gemak vele fietsen kunt stallen – is de voordeur te bereiken. De ruime hal verwelkomt u na het openen van de deur. Wat u wellicht buiten al opgevallen was, is dat dit woonhuis breder is dan de 2 buurhuizen. Dit is dan ook in de hal direct goed te merken. In deze brede hal kunt u met gemak uw jas uit-/ aantrekken en er is volop plek voor een grote garderobe. Direct aan de linkerzijde bevindt zicht de meterkast en wanneer u iets doorloopt – over de klassieke en zeer smaakvolle authentieke granitovloer, lonkt de klassieke trap om u naar de 1e etage te brengen. Dat doen we straks.
Onder de trap bevindt zich eerst een ruime bergkast met aansluitend een royale toiletruimte en aangrenzend een nog grotere bergkast. Aan berging geen gebrek.

Via de eerste zijdeur aan onze rechterhand bereiken we de woonkamer.Direct bij binnenkomst straalt het natuurlijke licht ons tegemoet. Door de hoge plafonds en hoge ramen aan zowel de voorzijde als de zeer zonnige achterzijde (west) is dit een heerlijk licht huis. De woonkamer is verdeeld in een ruime voor- en achterkamer middels een klassieke en prachtig bewaard gebleven, originele schuifseparatie met authentieke bossing panelen rondom. Een zeer fraai geheel. Zo ook de originele stucwerk plafonds in de voor en achterkamer met een drie dubbele sierbies is een lust voor het oog. Stijlliefhebbers weten dit op waarde in te schatten.
De hardstenen schouw met vernieuwde ‘Dover’ houtkachel zorgen voor veel charme. Zo ook de gelukkig goed bewaard gebleven glas-in-loodramen. Volop sfeer!

Zowel via de openslaande deuren als via de keukendeur is de royale, werkelijk prachtig gelegen achtertuin te betreden. De achtertuin is op het zonnige Westen gelegen. U kunt zich geen betere tuinligging wensen dan dit. Van ‘s-morgens vroeg tot aan het einde van de dag heeft u de zon in uw achtertuin. Door de unieke diepte van maar liefst 25 meter is er altijd wel een zonnige plek te vinden. Daar komt nog eens bij dat aan de achterzijde van de tuin, nog geen 10 jaar geleden een ‘ecologische zone’ is gecreëerd met onder andere een hoge aardwal waar de blauwe ijsvogel zich heeft genesteld. Achter de houten blokhut hebben de huidige bewoners een heerlijk beschut en privacy biedende (spotters) plek gecreëerd van waaruit u de prachtige natuur kunt observeren en kunt genieten van de ondergaande zon. Uniek in Leiden!

De ruime blokhut beslaat een oppervlakte van ca. 11m² en biedt volop plek voor al uw tuingereedschap, fietsen, etc.
Via de achterdeur in de aanbouw gaan we weer de woning binnen. We komen uit in de keuken. De grote kookliefhebber wordt direct blij bij het zien van deze keuken. Veel werkruimte door het grote aanrechtblad. Op de grote 5 pits gaskookplaat en in de onder geplaatste (in 2018 vernieuwde) oven kunnen heerlijke gerechten bereid worden. De grote vrijstaande koel- vriescombinatie is ter overname en de ingebouwde vaatwasser blijft achter. Direct grenzend aan de keuken bevindt zich de bijkeuken. Hier staan onder andere de wasmachine en de droger opgesteld. Daarnaast is er volop plek voor het stallen en opbergen van andere spullen.

Via de vaste trap in de hal is de overloop op de 1e etage te bereiken. Via deze overloop zijn een drietal slaapkamers, een badkamer en grote bergkast te bereiken. Op deze overloop is de krachtige, in 2017 vernieuwde c.v. ketel geplaatst. We openen de deur aan onze rechterhand en komen uit in de vernieuwde, luxe badkamer. Door de praktische indeling is er ruimte gecreëerd voor een heerlijk groot ligbad, een ruime inloopdouche, een 2e toilet en wastafelmeubel.

De volgende deur op de overloop leidt ons naar de grootste slaapkamer dat aan de voorzijde van de woning gesitueerd is. Er is volop ruimte voor grote garderobekasten en via hoge ramen met glas-in-loodramen in de bovenramen schijnt de ochtendzon heerlijk naar binnen. Eenmaal terug op de overloop passeert u aan uw rechterzijde een grote bergkast om vervolgens in een tweede slaapkamer uit te komen. Deze kamer – tezamen met de naastgelegen 3e slaapkamer – zijn aan de achterzijde van het huis gesitueerd en kijken prachtig uit over de diepe achtertuinen en het natuurgebied.

Zoals reeds geschreven bestaat er dus de mogelijkheid om eenzelfde etage boven op dit huis te plaatsen. Daarvoor heeft u al een prachtig voorbeeld 2 huizen verder. Dit woonhuis is ook al eens door ons kantoor verkocht en wij kunnen u daarvan de tekeningen laten zien.

Kortom; op zoek naar een heerlijke plek om uzelf en uw kinderen de ruimte te geven? Dit zeer verzorgde eengezinshuis met waanzinnig gave tuin heeft u dat en nog veel meer te bieden. Buiten gewoon mooi en leuk wonen!

Wat u nog meer moet weten?
– De schitterende Leidse Hortus is op loopafstand gelegen De monumentale tuin is sinds kort verbonden met de onlangs gerestaureerde oude Leidse Sterrenwacht. Daarnaast zijn de Schouwburg, de Stadsgehoorzaal, vele restaurants, winkels, cafés, bioscopen en musea om de hoek gelegen. Het Centraal Station Leiden, diverse sportaccommodaties en de uitvalswegen A4, A44 en N11 zijn op enkele fiets- en autominuten van de woning verwijderd.
– Voor uw dagelijkse boodschappen is winkelcentrum De Luifelbaan (met een groot aanbod van diverse winkels) het meest dichtbij. De Albert Heijn XL bevindt zich ernaast op het 5 Mei Plein!

Overig:
– Er heeft recent (11 januari jl..) een onafhankelijk Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur plaatsgevonden. Er is een keuringsrapport opgesteld om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en in te zien tijdens bezichtigingen;
– Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto’s) via Funda!;
– 2 & 3 dimensionale tekeningen op Funda. Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is;
– en niet te vergeten.. overzichtelijke 360 graden foto’s gecombineerd met een virtuele tour om u nog een uitgebreider beeld van deze woning te geven;
– Benieuwd naar hoe de woning er 3 dimensionaal uitziet en wilt u uw eigen looproute bepalen? Bekijk de zeer indrukwekkende 3d Matterport visualisatie op Funda. U ziet direct hoe het huis ‘in elkaar zit’!
– Gezien het oorspronkelijke bouwjaar is de ouderdoms en materialenclausule van toepassing;

Benieuwd naar de

waarde van je woning?

Wij komen graag langs voor een accurate waardebepaling. Zo weet jij gelijk of je overwaarde hebt.

© 2022 Nivita Makelaars  |   Privacy beleid  |  Algemene voorwaarden