Stappenplan

droomhuis

aankopen?

ik wil een vrijblijvend gesprek
Punt-Header-image-wit_Nivita

Stappenplan huis kopen met de aankoopmakelaar van Den Haag

De knoop is doorgehakt en je hebt besloten op zoek te gaan naar jouw nieuwe woondroom, jouw nieuwe thuis in Den Haag omgeving. De huizenjacht kan beginnen, spannend! Van de zoektocht tot aan de onderhandeling en de sleuteloverdracht. Doe je dit met of zonder aankoopmakelaar? Met behulp van onderstaand stappenplan krijg je een goed beeld van de stappen die je moet nemen om succesvol en zonder stress jouw droomwoning aan te kopen.

1. Kennismaking &

advies

Onze samenwerking begint met een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw woonwensen en financiële situatie om een passend advies te geven en te kijken wat er haalbaar en realistisch is. Dit is de eerste stap in het opbouwen van een toegankelijke relatie waarin vertrouwen centraal staat.

Als je in het bezit bent van een koopwoning, bieden wij een gratis waardebepaling voor de verkoop of verhuur van jouw woning aan.

Lokale full service Makelaar in Leidschenveen-Ypenburg en Den Haag
Onafhankelijke hypotheekadvies aankoop huis

2. Onafhankelijke

hypotheekadvies

Voorafgaand aan het starten van je zoektocht naar jouw droomwoning is het van cruciaal belang om een helder inzicht te verkrijgen in je financiële mogelijkheden. Hierbij rijzen vragen zoals: wat is je leencapaciteit en wat zijn dan de maandelijkse lasten? We raden je daarom aan om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hoewel het mogelijk is om deze berekeningen online uit te voeren, moeten we opmerken dat online tools niet altijd de meest betrouwbare bron van informatie zijn. Een ervaren hypotheekadviseur zal niet alleen de volledige omvang van het hypotheekproces uiteenzetten, maar zal je ook voorzien van een overzicht van de benodigde documentatie om een hypotheekaanvraag succesvol te kunnen indienen.

Onder de huidige regelgeving is het interessant om te weten dat het mogelijk is om tot 100% van de taxatiewaarde van je toekomstige woning te financieren. Echter, het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige kosten niet in aanmerking komen voor financiering waaronder de overdrachtsbelasting, notariskosten, vergoedingen voor een aankoopmakelaar en hypotheekadviseur, kosten voor een bouwtechnische keuring en het taxatierapport. Deze kosten zul je zelf moeten dragen. Op de overdrachtsbelasting zijn er uitzonderingen en die lees je hier.

3. Start zoektocht &

bezichtigen

Bij Nivita Makelaars houden we van persoonlijke begeleiding en korte lijnen. Daarom maken we een groepsapp aan met jou, de aankoopmakelaar en de binnendienst, zodat je gemakkelijk vragen kunt stellen en linkjes kunt sturen van huizen die je wilt bezichtigen.

Als je een woning op het oog hebt, plannen wij een kijkafspraak voor je in. Als je na de eerste bezichtiging nog enthousiaster bent geworden, maken we een tweede afspraak waarbij de aankoopmakelaar de (technische) conditie van de woning beoordeelt. Hierbij let de aankoopmakelaar op zaken als scheuren, verzakkingen, kozijnen en het onderhoud en geeft zij een indicatie van de (eventuele) verbouwkosten.

Woning kopen in Leidschenveen-Ypenburg
Makelaar Nivita Parbhudayal van Leidschenveen Den Haag

4. Een bod doen

op jouw woondroom?

Als je jouw droomhuis gevonden hebt, maakt de aankoopmakelaar op basis van een koopsommenanalyse een accurate waardebepaling, die je kunt vergelijken met een taxatiewaarde. Op deze manier sta je na de aankoop niet voor verrassingen.

Ook verzamelen en bekijken we alle juridische documenten, zoals bewijs van eigendom, splitsingsakte, akte van erfpacht of VvE-documenten, waarbij onduidelijkheden en bijzonderheden besproken worden met de verkoopmakelaar. Belangrijke zaken zoals garanties, oude lekkages of andere reparaties worden bekeken, en de aankoopmakelaar raadpleegt de nodige bronnen om zaken zoals bestemming, verontreiniging, ondergrondse tanks en publiekrechtelijke verplichtingen te achterhalen.

Op basis van al deze informatie en inzichten geeft de aankoopmakelaar advies over een openingsbod, ontbindende voorwaarden en sleuteloverdracht. Als je akkoord gaat, zal de aankoopmakelaar namens jullie het bod plaatsen en de onderhandelingen voeren.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te achterhalen wat de waarde van de woning is via Calcasa Desktoptaxatie of de Woningwaarde check op onze website. Let wel op dat deze tools niet accuraat zijn omdat deze online worden uitgevoerd.

5. Geaccepteerd bod?

Yeah, het is gelukt! De aankoopmakelaar regelt de taxatie die je nodig hebt om de hypotheek rond te krijgen. Ook regelen we binnen de wettelijke bedenktijd een bouwkundige keuring. Tijdens deze periode ga je verder in gesprek met de hypotheekadviseur.

Als er verborgen gebreken naar voren komen, zal er overleg plaatsvinden met de verkopende partij om te onderzoeken of er een koopsomverlaging kan worden afgesproken of dat de verkoper het probleem zelf oplost voor de sleuteloverdracht.

maak vrijblijvend een afspraakAankoopinformatie
Your Full service and independent purchase agent for Leidschenveen, Leidschendam, Leiden, Voorburg, Ypenburg, Nootdorp, Wassenaar, Voorschoten, The Hague.
Hypotheek aankoop huis Leidschenveen

6. Hypotheek &

verzekeringen

Zodra er mondelinge overeenstemming is bereikt is het belangrijk om weer in gesprek te gaan met de hypotheekadviseur en jouw hypotheek alvast in gang zetten. Jouw hypotheekadviseur kan alvast wat voorbereidend werk doen en nagaan of relevante documenten zoals je werkgeversverklaring nog geldig zijn. Ook kun je je alvast laten voorlichten over de verschillende hypotheekvormen, de actuele hypotheekrente en de diverse verzekeringen.

7. De koopovereenkomst

Vervolgens is het tijd om de koopovereenkomst te tekenen. De aankoopmakelaar zal deze nauwkeurig doornemen, samen met de onderliggende documenten, voordat er wordt getekend. Tijdens een bespreking worden de koopovereenkomst en bijbehorende documenten toegelicht door jouw aankoopmakelaar.

Als de woning is gerenoveerd door een aannemer, dienen er garantieafspraken te worden gemaakt en zodra alles duidelijk is, kan de koopovereenkomst worden ondertekend.

Vrijstaande woning aankopen in Leidschenveen-Ypenburg? Nivita Makelaars is de aankoopmakelaar in deze regio.
Eindinspectie aankoop huis in Leidschenveen

8. De eindinspectie

Voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt, zal de aankoopmakelaar nog een eindinspectie uitvoeren. Hierbij worden een aantal aspecten van de woning opnieuw gecontroleerd, zoals het keukenapparatuur, de radiatoren, toiletten, kozijnen en andere zaken.

Als er tussen de aankoop en de sleuteloverdracht schade ontstaat aan de woning, dan is het de verantwoordelijkheid van de verkoper om deze te herstellen en volledig werkend op te leveren. Mocht er tijdens de eindinspectie iets niet werken, dan zal de aankoopmakelaar samen met de verkoopmakelaar en de verkoper ter plekke een oplossing vinden en afspraken maken om het probleem te verhelpen. Deze afspraken worden vervolgens vermeld op het eindinspectieformulier, zodat beide partijen duidelijkheid hebben over de vervolgstappen. Zo kun je als koper met een gerust hart de woning betrekken.

9. Notaris &

sleuteloverdracht

Yes! Het is eindelijk zover, de sleuteloverdracht van jouw droomhuis staat gepland bij de notaris! Na al die tijd van zoeken, bezichtigen en onderhandelen is het moment aangebroken waar je zo lang naar hebt uitgekeken. Tijdens de sleuteloverdracht zal de notaris alle documenten bespreken, zoals de nota van afrekening, leveringsakte en hypotheekakte. Zodra alle formaliteiten zijn afgerond en de documenten zijn ondertekend, ontvang je de sleutels. Dit is het moment waar je zo lang naar uitgekeken hebt.

Van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe woning! Nu kun je de deur van jouw nieuwe thuis openen en beginnen met het creëren van jouw eigen plekje. Geniet van elk moment en maak van jouw nieuwe huis een plek waar je je echt thuis voelt.

De aankoopmakelaar in Leidschenveen-Ypenburg en Den Haag omstreken

Wat zeggen onze klanten over Nivita?

Nivita Makelaars regio Den Haag/ Certified Expat Broker The Hague IconNivita Makelaars regio Den Haag/ Certified Expat Broker The Hague

Tauber 52, Den Haag

4.9 77 reviews

 • Avatar Nima Ghasemi ★★★★★ 2 weeks ago
  Nivita and her team assisted us restlessly through all the steps of our house hunting process and with their professional attitude and experience made the process very easy for us. It was certainly not easy without them especially when you are an expat! Definitely recommend!
 • Avatar Peter Chow ★★★★★ 3 weeks ago
  Nivita and her team provided valuable advice and support during our home purchase, helping with the negotiation and ensuring we were briefed on the process and advised on the best approach. The result was a great success and we are very happy with our new home.
 • Avatar Divyajyoti Behera ★★★★★ a month ago
  I recently had the pleasure of working with Nivita and her colleague Laura for both selling my house and purchasing a new one, and I couldn't be happier with their experience.
  From the initial consultation to the final closing, Nivita showed her professionalism, expertise, and dedication. She listened attentively to my needs and preferences, ensuring
  … More that every step of the process was tailored to meet my expectations.
  Throughout both transactions, Nivita kept us informed of any updates and addressing any concerns promptly.
  I highly recommend Nivita Makelaars to anyone in need of real estate services.

Curious about the

value of your home?

We are happy to come by for an accurate valuation. That way you'll know right away if you have excess value.

© 2022 Nivita Makelaars  |   Privacy statement  | General terms and conditions

×

What is my property worth?

Receive value check